lørdag 18. september 2010

Leiebil


Det er få steder i Usa man ikke trenger bil. Ikke fordi avstandene nødvendigvis er så store men det er sjelden tilrettelagt for fotgjengere. Dette gjelder ikke nødvendigvis hvis man drar på storbyferie.

Det er lett å kjøre bil i USA. Selv om veiene er mange og lange er det lett å forstå kjøremønster og veiene er gode.

Da vi dro på vår første USA tur sammen for å kjøre rundt i California hadde vi et ganske stramt budsjett og endte opp med en liten Ford Focus. Dersom budsjettet tillater det vil jeg absolutt anbefale en litt større bil selv om man er bare to. :)

I 2008 leide vi først en stor van siden vi var så mange de første to ukene, og når vi ble 5 igjen byttet vi til en som var mindre. Ulempen med denne var at det ikke var plass til bagasjen vår i den når vi skulle kjøre til flyplassen for å reise hjem. Heldigvis hadde vi en herlig nabo som kjørte koffertene våre i trucken sin. :)

Vi endte opp med å bestille fra Avis gjennom http://www.finn.no/ den gangen. På hjemmesiden til Avis står det at alle pålagte forsikringer er inkludert. Jeg ringte til og med inn for å få bekreftet dette.

Dessverre viste dette seg å ikke være riktig å det som først så ut til å være en veldig billig billeie, ble alt annet en det.

Denne gangen fant vi den billigste leien gjennom http://www.hertz.no/, ved å bruke rabatt gjennom NAF. Vær obs på at for å få den billigste prisen når man bruker rabatt fra NAF må bilen bestilles via telefon og forhånsbetales.

1 kommentar:

  1. Orlando er et kult sted for familieferie. Neste gang les tipsene om billig leiebil her: Billig leiebil Så får du ennå billigere leie enn via NAF kan jeg love deg.

    SvarSlett